Suomalaiset ovat kaahanneet moottoriurheilun huipulle

On yllättävää, kuinka paljon moottoriurheilun huippunimiä pienestä maastamme löytyy! Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Keke Rosberg ja monet muut suomalaisnimet ovat todellakin kaahanneet itsensä niin ralli- ja F1-kisojen huipulle kuin moottoriurheilun harrastajien sydämiin. Kerromme tässä artikkelissa muutamia tärkeimpiä syitä, joiden ansiosta Suomi on onnistunut kasvattamaan niin suuren joukon erinomaisia moottoriurheilijoita.

Hyvä ajotaito on Suomessa kunnia-asia

Hyvä ajotaito on suomalaisille suoranainen kunnia-asia. Itse asiassa monin paikoin se on myös lähes ehdoton edellytys arkielämässä selviytymiselle, sillä hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä ei suinkaan löydy kaikkialta Suomesta, ja monet suomalaiset asuvat lähes tiettömien taipaleiden takana. Näissä tilanteissa liikkeelle päästäkseen on hallittava sekä auto että monenlaiset ajo-olosuhteet.

Syrjäseudut tarjoavat myös mahdollisuuden harjoitella autolla ajamista jo hyvin pienenä, ja monet suomalaiset huippukuljettajat ovatkin tunnustaneet astuneensa autonratin taakse jo silloin, kun heidän jalkansa eivät vielä edes tahtoneet yltää auton polkimille. Kun ajoharjoittelun aloittaa jo pienenä, syntyy ajamiseen helposti hyvin luonteva suhde. Tämän lisäksi monet suomalaiset huippukuljettajat ovat tutustuneet auton rassaamiseen, eli he tietävät, kuinka auto toimii ja osaavat ottaa ajopelistään kaiken mahdollisen irti.

Suomen vaihteleva sää asettaa ajamiselle aivan erityisiä haasteita, mikä oikeastaan on yksi syy sille, miksi suomalaisista usein kehittyy niin kovin hyviä kuljettajia. Täällä on osattava ajaa niin sohjossa kuin lumisateessakin, eikä kuljettaja saa pelästyä vaihtelevia ajo-olosuhteita.

Moottoriurheilu on Suomessa suosittu harrastus

Suomessa moottoriurheilu harrastuksena on erityisen suosittua. Täällä jalkapallolla ei ole aivan niin valtaisa suosio kuin monessa muussa maassa, ja vaikka jääkiekko toki onkin suomalaisten kuninkuuslaji, jää myös moottoriurheilulle hyvä jalansija suomalaisten sydämissä. Monissa perheissä erilaisia moottoriurheilulajeja harrastetaan tavalla tai toisella koko perheen voimin ja esimerkiksi kisamatkoille voidaan lähteä perhekunnittain. Tällainen perheen yhteinen harrastus auttaa luotsaamaan perheenjäseniä yhteen ja luomaan arvokasta me-henkeä.

Koska hyvää ajotaitoa arvostetaan Suomessa, on moottoriurheilu myös suosittu harrastus, joka kerää yhteen runsain joukoin katselijoita ja alasta kiinnostuneita harrastajia. Tämä lisää moottoriurheilun viehättävyyttä ja tekee siitä niin kovin suositun lajin. Ja kukapa ei haluaisi Kimi Räikköseksi Kimi Räikköisen paikalle?